ساختمان هزاره سوم بانک پاسارگارد2

کارفرما: شرکت سرمایه گذاری پاسارگاد

مدیریت پیمان: شرکت همپایه

موضوع: رفع نقص سازه، تاسیسات و نصبیات آسانسور، آب‌بندی بتن، عایق رطوبتی چاهک آسانسور، آب‌بندی فشار منفی بتن و سازه فلزی

بانک پاسارگاد

تخریب بتن غیر سازه‌ای کف

مشخصات پروژه

برج هزاره سوم بانک پاسارگارد به عنوان ساختمان مرکزی بانک پاسارگاد با زیربنای حدود ۶۰۰۰۰ مترمربع در خیابان میرداماد، قطب مالی و اداری تهران بزرگ، قرار گرفته است. این ساختمان در زمینی به صورت مستطیل که از خیابان میرداماد (در شمال) تا خیابان دامن افشار (در جنوب) گسترده شده است شامل موتورخانه در زیرزمین نهم، پارکینگ در زیرزمین‌ های هشتم تا سوم، آمفی تئاتر در زیرزمین‌های دوم و اول، شعبه و ورودی اصلی برج در همکف، رستوران و فضای خدماتی در طبقه اول، فضاهای اداری در طبقات دوم تا دوازدهم و فضاهای مدیریتی در طبقات سوم تا پانزدهم، می‌ باشد.

آسیب شناسی عامل مخرب آب و رطوبت بر سازه‌های زیرزمینی

همواره وجود آب‌های زیر سطحی و زیر زمینی بدلیل اجرای غیر اصولی زهکشی، آب‌ بندی بتن و یا هر نوع عایق رطوبتی استاندارد در بستر سازه‌ ها برای کارفرمایان و سازنده‌ ها بسیار چالش برانگیز و نگران کننده بوده است. این امر یکی از عوامل اصلی نشست فونداسیون‎‌ ها، تخریب پی ساختمان‌ ها و  اسکلت سازه، به حساب آمده است. تراوش آب از کف یا بدنه سازه‌ هاي ساخته شده در زمین‌ هاي همجوار با آب از جمله مشکلاتی است که در صورت عدم پیشگیري آن‎ها مشکلات و خسارات جدي و جبران ناپذیري در ساختمان‌ ها بوجود خواهد آورد. نفوذ آب و رطوبت برسازه‌ های زیر زمینی در زمان بهره برداری مشکلات بسیاری برای کارفرما و ساکنین ایجاد می‌ نماید. شایان ذکر است بدلیل عدم آب‌بندی فونداسیون استاندارد و تاثیرات عوامل مخرب شیمیایی در بتن و یا هر نوع متال بکار رفته در شالوده سازه، جدای از تحمیل هزینه‌ های دوباره کاری ابنیه و تاسیسات با خطر کاهش مقاومت فشاری و تراکم بتن و بدلیل گسیختگی بتن باعث کاهش محاسبات مقاومت سازه‌ای گردد که این امر در امنیت بهره‌برداری بسیار حائز اهمیت خواهد بود. (مبحث 21 پدافند غیر عامل) . با توجه به کلیات موضوع طرح شده در فوق، بدیهی است کارفرمایان و سازنده‌ ها به هنگام مطالعات و انجام محاسبات گودبرداری لازم است در برخورد با مسئله آب و مشکلات ناشی از ورود آب‎ های سطحی، آب‎ های راکد، سفره‌ های آب موضعی و آب‌ های زیرزمینی به داخل گود، تمهیدات موثر و استانداردهای مطابق با مقررات بین المللی سازه‌های زیرزمینی و همجوار با آب را اجرا نمایند. یکی از مشکلات عمده پروژه هزاره سوم اجرای نا پایدار زه‌ کشی، عدم اجرای بتن آب‌بند و به کار گرفتن تمهیدات لازم طبق آئینامه‌ های بین‌المللی ساخت سازه‌ ها در ترازهای زیر سطحی همچون مقررات ملی BS8102 انگلستان، UFC-220-05 امریکا و یا مبحث پنجم ZTV-ING آلمان بوده است . علاوه بر زه کشی ناصحیح، اجرای بتن غیر سازه ای در کف چاهک آسانسورها و همچنین اجرای دیوار چینی با آجر و بلوک به جای دیوار با بتن مسلح و همچنین عدم اجرای آب‌بندی چاهک آسانسور در حین ساخت سبب ایجاد مشکل نشت آب به چاهک آسانسورهای شمالی این پروژه شده بود. لازم بذکر است علی الرغم اجرای آب‌ بندی فشار منفی غشائی در چند مرحله با استفاده از محصولات شیمی ساختمان موجود در بازار و عدم حصول نتیجه با درخواست مدیریت محترم شرکت همپایه، شرکت فناوران سدآب جهت بررسی و اجرای آب‌ بندی چاهک آسانسور در پروژه مذکور ورود کرده و نسبت به اجرای عملیات رفع نقص سازه و تاسیسات آسانسور نصب شده و همچنین آب‌بندی چاهک آسانسور طبق مراحل و شرح کار ذیل اقدام نمود.

نشت آب در چاهک آسانسور

نشت آب در چاهک آسانسور

اجرای متریال‌های آب‌بند غشایی

اجرای متریال‌های آب‌بند غشایی

اجرای بتن آب‌ بند و آب‌ بندی 

با ارجاع کارفرما محترم شرکت همپایه جناب آقای مهندس حکمت با تکیه بر حسن انجام کار شرکت فناوران سدآب در پروژه‌های پیشین، تیم اجرای این مجموعه اقدام به بازدید، ارزیابی و آسیب شناسی نمود. پس از پیدا کردن عیوب آشکارا و پنهان چاهک آسانسورهای شمالی مجموعه هزاره سوم اقدامات زیر جهت رفع نقص به وجود آمده صورت گرفت:

  • تخریب دیوار چینی با آجر و بلوک به جای دیوار با بتن مسلح و اجرای شات کریت با بتن مسلح به مواد کریستال شونده و آب‌بند GS100 بر روی دیوار شرقی که سبب آب‌ بندی دیوار و جلوگیری از نشت آب گردید
  • تخریب لایه‌های عایق آب‌بند ناکارآمد پیشین
  • تخریب بتن غیر سازه‌ای و کف
  • عملیات شستشو و تمیزکاری با واتر جت و مواد رسوب‌زدا به منظور برداشتن کلیه آلاینده‌ها در تمامی سطوح دیواره
  • عملیات ساب و تمیز کاری کامل سطوح مورد نیاز و آماده سازی سطوح جهت اجرای متریال‌های آب‌بند
  • تکمیل عملیات شیار زنی ها و اجرای V-CUT در سطح بتن و دور لوله ها
  • اصلاح وضعیت میلگردهای میان بولت مدفون در بتن
  • ترمیم شیارهای ایجاد شده با محصول آب‌بندGreenseal- Injection Grout .
  • اجرای ماهیچه محل اتصال دیواره با کف چاهک آسانسور با استفاده از مصالح ترمیمی .injection-grout
  • ارائه طرح اختلاط بتن آب‌بند کف مسلح به متریال آب‌بند GS100
  • اجرای بتن آب‌ بندی فشار منفی غشایی سازه‌ای در کف چاهک آسانسور
  • اجرای نوار بنتونیت پیرامون محیط چاهک آسانسور جهت جلوگیری از نشت آب در تراز منفی
  • اجرای محصول آب بند نفوذگر کریستال شونده Gs- 200در دو لایه بر روی سطوح بتن و عمل آوري (Quring)
  • ايجاد حفره، نصب پكر، تزريق مواد آب بند Injection Grout در عمق بتن، عمل آوري و ترميم مجدد آن در نقاطي که فشار آب داراي حركت و جهش بود

مراحل فوق با موفقیت صد در صد صورت گرفته است.

از مزایای بتن ریزی در کف با طرح اختلاط مناسب و استفاده از متریال GS100، آب‌بندی تمامی حجم بتن در سطوح فشار منفی در برابر فشار آب و عدم نشتت آب از کف می‌باشد. علاوه بر این نصب پکرها و تزريق مواد آب بند Injection Grout در عمق بتن با خاصیت کریستالیزاسیون و رشد در حفره‌های بتن جلوگیری از ورود آب و مخرب‌های شیمیای را دارد.

ساختمان هزاره سوم بانک پاسارگارد1

ساختمان هزاره سوم بانک پاسارگارد