موزه هنرهای اسلامی شرق آسیا

پروژه موزه هنرهای اسلامی شرق آسیا

 موزه ای با فرهنگ، آداب و سنن کشورهای مسلمان در کوالالامپور، مالزی

موزه هنرهای اسلامی مالزی  در سال 1998 افتتاح شد. این موزه در قلب کمربند توریستی کوالالامپور در میان  باغهای سر سبز National Planetarium و در فاصله کمی با مسجد ملی، پارک پرنده و Perdana باغ گیاه شناسی واقع شده است.

در این موزه بسیاری از آثار تاریخی کشورهای مسلمان از جمله آثار باستانی ایران  را می توان دید به طوریکه در آن زندگی ماقبل تاریخ تا وقایع و دستاوردهای تاریخی معاصر با جزئیات زیاد ثبت شده است. شما می توانید در این موزه چگونگی رشد و پیشرفت مالزی در طول چند دهه اخیر را ببینید.


‘محمد كاوند’ هنرمند ایرانی است كه موزه هنرهای اسلامی مالزی برای بازسازی و مرمت گنبد اصلی ساختمان موزه و بخشی از آئینه كاری و فضای داخلی از وی دعوت و این ساختمان را به زینت هنر اسلامی – ایرانی آراسته كرد.
بازسازی و مرمت گنبد اصلی موزه هنرهای اسلامی مالزی كه بخشی از ساختمان اصلی آن به شمار می رود توسط این هنرمند ایرانی بین  سالهای2017-2016 بیش از 11 ماه زمان برد و نتیجه كار باعث شد تا مسئولین این موزه طرح دیگری را برای مرمت و  ساخت سایر گنبدها، فضای داخلی منجمله آب نمای داخل موزه با الگوهای ایرانی- اسلامی به هنرمند ایرانی بسپارند.كاوند از نقوش ایرانی – اسلامی برای طراحی آب نما و كف طبقه اول موزه استفاده نمود،.
این هنرمند، اعلام كرد كه از كاشی معرق و كاشی هفت رنگ در بازسازی و مرمت بنای موزه استفاده كرده و سپس در مراحل آب بندی  با بهره گیری از تفکرات مهندسی و تکیه بر تکنولوژی های  شرکت فناوران سدآب نماینده گرین سیل مالزی در ایران  مراحل آب بندی بام، گنبد و آب نما را طوری طراحی كرده است تا در مقابل شرایط آب و هوای استوایی مالزی مقاومت و طول عمر بیشتری داشته باشد.

شرکت فناوران سدآب طی حضور در پروژه و با اخذ مشخصات فنی و بررسی های لازم همچنین با در نظر گرفتن تنش های دینامیکی و شرایط اقلیم مرطوب و پر باران این پروژه اقدام به تهیه دیتایل آب بندی مقاطع کرد.اصول ،روش و توالی اجرا، نوع  لایه های تخصصی پوشش آب بند با قابلیت ایستایی در شیب گنبد، دقت نظر در ایجاد درزهای انبساط  به منظور حفاظت از کاشی های معرق و هفت رنگ با توجه به  رعایت اصول یک پارچگی عایق در آن، پوشش مقاوم و محافظ لعاب کاشی ها در مقابل آثار مخرب یو وی و اشعه ماوراء بنفش به منظور افزایش طول عمر و همچنین استفاده از مواد بندکشی با قابلیت آنتی یو وی و کشسان در ایجاد این آثار ایرانی و اسلامی  افتخار همراهی با استاد بزرگ محمد کاوند را داشته است.

در حال حاضر یخش های دیگر موزه توسط این استاد معماری ایرانی- اسلامی در دست مرمت و بازسازی می باشد. ذوق و هنر ایرانی استاد کاوند در نقطه به نقطه این موزه مهم شرق آسیا خود نمائی میکند. اگر به مالزی سفر کردید توصیه میکنم از این موزه دیدن کنید. .