عایق رطوبتی و انواع آن
خانه » عایق رطوبتی و انواع آن
تاریخچه استفاده از عایق رطوبتی
اجرای آببندی سازهها و ساختمانها، نیازیست که در دورههای متفاوت و بر اساس فناوری حادث شده از نیازمندیهای جوامع تعریف و اجرا گردیده است. در واقع عایق بندی رطوبتی به روش نوین، مراحل دورهای و چند گانهای را گذارنده و به مرحلهی کنونی خود تا به امروز رسیده است. این مراحل را میتوان به مراحل سه گانهای تقسیم بندی کرد: در ابتدا از ملات گل رس و کاه گل برای آببندی استفاده می شد و سپس با توسعه صنعت نفت و تاسیسات پالایشگاهی وارد مرحلهی جدید استفاده از قیر و مشتقات آن شده است، در نهایت بر اساس تغییر نگرش در شهرسازی، معماری کلاسیک و مدرن و در جهت تأمین امنیت سرمایهگذار و همچنین ارتقاء کیفیت در بهرهبرداری، روش و فناوری صنعت آببندی وارد مرحله جدیدی شده است که آن را بعنوان فناوریهای تخصصی فضاهای خیس و مرطوب بر اساس مشخصات فنی و نوع کاربری مقاطع و در جهت پایداری بلند مدت عملکرد عایق میشناسند . البته استفاده از قیر و مشتقات آن برای انجام فرایند آببندی هنوز هم در میان فعالان در این عرصه متداول است.
- روش مبتنی بر مهندسی تخصصی
- روش های سنتی قیر و ایزوگام
- روش اجرای ورقه ای (SHEET)
- انواع پلیمرها و فناوری نانو


روشهای مبتنی بر مهندسی تخصصی
توجه در طراحی، اهمیت مشخصات فنی سازه و تاسیسات، نوع کاربری و استفاده از محصولات تخصصی آببند در پایداری و ماندگاری
شرکت فناوران سدآب با اخذ نمایندگی انحصاری GreenSeal مالزی و ایجاد دفاتر مهندسی بر پایه آموزش فناوریهای نوین در مقاطع طراحی، تهیه دیتایل فنی و نیروهای اجرائی توانسته است خود را به عنوان مرجع خدمات ذکر شده در زیرساختهای کشور و پروژههای مهم ملی در راه و شهرسازی، صنعت نفت و پتروشیمی و سایر صنایع معرفی نماید. خواسته جوامع امروزی در ایجاد فضاهای خاص شهری و همچنین تاسیسات مهم در خدمات رسانی زیرساختهای آن، سبب نیاز به تغییر و تحولات اساسی در ارائه کلیه عملیات خدماتی از مرحله طراحی تا انتهای مراحل ساخت با تضمین کیفیت در دوره بهرهبرداری شده است. باید باور کرد انتخاب و اجرای روشهای سنتی در پروژههای مدرن امروزه با صرف هزینههای بسیار سنگین در ایجاد فضاهای خاص تفریحی و خدماتی، نمیتواند پاسخگوی نیاز امنیت در سرمایهگذاری و کیفیت در بهرهبرداری را تامین نماید.
با توجه به توضیحات فوقالذکر، لازم است که تفکر و انتخاب در تصمیمگیریهای مهم نیز بر مبنای موارد تخصصی و با تکیه بر فناوریهای مورد نیاز اقتباس شده از کشورهای پیشرفته را شناخت و آنرا بکار گرفت. ما میدانیم و به شما هم اعلام میکنیم در آیندهای نزدیک کلیه خدمات میبایستی تخصصی انتخاب و اجرا گردند، لذا از این رو طی دهه گذشته و برای اولین بار در کشور با تمرکز در ایجاد دفاتر مهندسی و مطالعه و تحقیقات در خصوص روشهای نوین آببندی فضاهای خیس و مرطوب بر اساس آئینامههای کشورهای پیشرفته در صنعت آببندی و اقتباس آن با فرهنگ ساخت جامعه کشورمان، اقدامات بسیاری را بانجام رسانده است.
باید این موضوع مهم را دانست که روش آببندی سازههای گوناگون با مشخصات فنی ابنیه، تاسیسات مکانیکال، الکتریال و همچنین نوع و شرائط کاربریها در مناطق جغرافیائی متنوع کشورمان مانند:
آببندی و عایق رطوبتی سازههای تراز منفی همجوار با آب و خاک، آب بندی چاله آسانسور، روش اجرا و نوع آب بندی پارکینگهای طبقاتی( خصوصا رمپها)، آببندی فلاورباکس، آببندی آبنما، آببندی بام سیز، آبیندی بام با مشخصات خاص نصب تاسیسات بر روی آن، آببندی تونل در مناطق کوهستانی گرمسیر یا سردسیر، آببندی دیوارههای بارانگیر(حین ساخت و یا زمان بهرهبرداری)، آببندی استخر و جکوزی (باغی، درون سازهای- همسطح یا طبقاتی ، بیرون سازهای زیر سطحی یا روی سطح)، آببندی اسکله و بنادر، آببندی بتن تحت تردد ترافیکی، آببندی بتن در مقابل مخربهای شیمیائی- فیزیکی و مکانیکی، آببندی نانو نمای ساختمان و سطوح عمودی با مقاومت آنتی یووی ( ANTI-UV)، آببندی مخازن آب شرب، آببندی مخازن فاضلاب شهری، آببندی مخازن پسمانداری خصوصا در مناطق جفرافیایی دارای تراز آب بالا و موارد بسیار دیگر را مییاست با طراحی و تهیه دیتایلهای فنی خاص هر پروژه و محصولات تخصصی آببندی که دارای تعاریف فنی مقاومتهای لازم (ASTM-Standard )میباشند را انتخاب کرده و بمنظور ایجاد پایداری بلند مدت عملکرد آببند در هر یک از مقاطع فوقالذکر اجرا نمود.
شایان ذکر است باطلاع کلیه مهندسین مشاور، شرکتهای عمرانی، ساخت و کافرماهای محترم برساند، این شرکت با بهرهمندی از تجربه و اطلاعات به روز دفاتر مهندسی و فنی و همچنین نمایندگی انحصاری محصولات تخصصی شرکت GREENSEAL مالزی در کشور، توانمندی هر گونه همکاری تخصصی در فضاهای خیس و مرطوب را با ارائه بهترین روشهای آببندی، اعلام نماید.
شعار شرکت فناوران سدآب، تفکر در طراحی، پیش نیاز پایداری
روشهای سنتی قیر و ایزوگام(Bitumen)
مقدمه:
اولین سوأل: چرا از قیر و مشتقات آن به عنوان روشهای سنتی یاد میشود؟
حدود دهه 30 شمسی به بعد با رشد صنعت نفت و صنایع وابسته، قیر حضور خود را به صنعت راه و شهر سازی باز نمود و به سرعت جایگزین روش سنتی آببندی گل رس و کاه گل را در صنعت ساختمان سازی گرفت. از آنجائیکه قیر از مشتقات پالایش صنعت پایه یک کشورمان بوده و هست نقش مهمی در محصولات آببندی داشته و دارد. طی دهه 60 ایزوگام نیز به چرخه محصولات آببندی اضافه گردید و با استقبال خوبی هم در ساخت و ساز بکار گرفته شد.
اما موضوع مهم و قابل توجه این است که با گذشت حدود سه دهه از ورود این محصول کماکان غالب تولید و استفاده قیر و ایزوگام به همان سبک و روش قدیم تولید و اجرا میگردد. این همان دلیلی است که از قیر و ایزوگام بعنوان روش سنتی یاد میشود. شایان ذکر است، برخی از تولید کنندگان این صنعت، به تازگی محصولاتی جدید با خواص فنی استاندارد، پوششهایی تزئینی و همچنین کاربری بهتری را به بازار ساختمان ارائه نمودهاند.

بررسی فنی:
از آنجائیکه نگرش تجارت به مصرف بیشتر و تکرار چرخه تولید سبب افت کیفیت بعضی از محصولات گردیده است و کمیت جایگزین کیفیت شده، همچنین عوامل دیگری همچون، عدم تعریف مشخصات تولید محصولات با اخذ استانداردهای لازم ASTM))، عدم کنترل بایسته و مستمر در نظارت بر کیفیت، سوءاستفاده برخی افراد در تولید و کسب منافع بیشتر از آن، عدم تعهد اخلاقی در منشورهای تولید و آئینامههای برند سازی، بازار نا سالم رقابت، عدم دسترسی به منابع مواد اولیه بر اساس ظرفیت تولید و میل به بازاریابی و فروش بیشتر با هر کیفیت و همچنین عوامل بسیار دیگر سبب عقب ماتدگی این صنعت بومی گردیده است.
اگر شما مشتاق کسب اطلاعات بیشتر این صنعت از جوامع جهانی باشید متوجه فاصله بسیار زیاد کیفیت محصولات در کشورهای وارد کننده قیر با صاحب منابع خدادای این مواد اولیه یعنی کشور خودمان خواهید بود. متاسفانه قیرهای کیفیت پائین موجود در بازار و همچنین تقلبهای تولید به منظور کسب سود بیشتر در صنعت قیر و ایزوگام باعث کاهش کیفیت پایداری این پوشش عایق در اکثر برندهایی که حتی علامت استاندارد را دارند شده است. این سیر در سایر مواد اولیه مورد نیاز تولید ایزوگام تکرار میگردد.
خدمات دیگر شرکت سداب: آب بندی دیوار حائل
اهمیت انتخاب نوع و کیفیت عایق رطوبتی در درجه بندی فضاهای خیس و مرطوب
اگر به آئینامهها و مقررات ساخت جوامع پیشرفته توجه نمایید(BS8102 انگلستان ZTV-ING آلمان)، متوجه درجه بندی و انتخاب نوع عایق رطوبتی بر اساس اهمیت آببندی در مقاطع و فضاهای مختلف به سه دسته اهمیت بالا، اهمیت متوسط و اهمیت کم خواهید شد، لذا در این مقاله پیشنهاد ما به شما مشاورین، شرکتهای مهندسین ساخت و کارفرمایان محترم، هم از دیدگاه فنی و هم مدیریت مالی هزینه ساخت، انتخاب صحیح نوع عایق رطوبتی و روش اجرائی آن با توجه به درجهبندی اهمیت مقاطع بر اساس دسته بندی سه گانه فوق و مشخصات فنی و نوع کاربری و همچنین میزان خواسته دفتر فنی پروژه از پایداری عملکرد صحیح نوع و روش آببندی میباشد.
دفتر فنی شرکت فناوران سدآب انتخاب قیر و ایزوگام را در مقاطع با درجه اهمیت متوسط و اهمیت کم، سطوح افقی کم سطح و زاویه قائم محدود پیشنهاد نموده و از استفاده قیر و ایزوگام با کیفیت متوسط و پائین در مناطق جغرافیایی با شرایط خاص بسیار گرم یا بسیار سرد، زلزله خیز، سطوح دارای فشار و نیروهای دینامیکی، مکانیکی، فیزیکی (خصوصایخزدگی)، فشارهای منفی، سطوح عمودی و زاویههای قائم، پیرامون تاسیسات و اتصالات و موارد بسیار دیگر را با هشدار بروز خسارت به شما اعلام میدارد.
لازم بذکر است شرکت فناوران سدآب نمایندگی GreenSeal مالزی در کشور، آمادگی خود را نیز بعنوان مشاوره، طراحی، نظارت و اجرا با ارائه دیتایلهای فنی آببندی فونداسیون و سازههای زیرزمینی، آببندی بام، آببندی بام سبز، آببندی استخر و جکوزی، آببندی مخازن آب و فاضلاب، آببندی فشار منفی سازههای زیرزمینی و تونل و سایر مقاطع را با دیتایل فنی و محصولات گرین سیل مالزی را اعلام میدارد.

روش اجرای ورقه ای (Bonded sheet membranes)
این آب بندها به دو دسته کلی ژئوممبران ها و آب بندهای غشائی پایه قیری تقسیم میشوند که البته قیر تشکیل دهنده نوع دوم از نوع فرآوری شده و مقاوم در برابر حل شدن در آب میباشد: ژئوممبران غشائی پلیمری که به صورت رول های با ضخامت متنوع از 3/1 تا 5 میلیمتر به بازار عرضه میگردد .ژئوممبران ها به لحاظ مشخصات پلیمر تشکیل دهنده آن و مشخصات فیزیکی عملکرد متفاوتی دارند. پلیمر های تشکیل دهنده ژئوممبران ها به چهار دسته کلی تقسیم می شوند:
1-1پلی اتیلن (PE) : به طور کلی سهم ژئوممبران پلی اتیلنی نسبت به سایر پلیمر بسیار بیشتر است با این وجود بسیاری از آیین نامهها همچون NHBC انگلستان استفاده از آنها را در گودهای ساختمانی ممنوع اعلام کرده است. ژئوممبران های پلی اتیلنی در سه نوع عمده با چگالی زیاد HDPE ، با چگالی کم LDPE و با چگالی خیلی کم VLDPE تولید میگردند. که هرچه چگالی پلی اتیلن کاهش می یابد شاخص سختی ژئوممبران نیز کاهش می یابد و در اصطلاح ژئوممبران نرم تر میشود. ژئوممبران های HDPE و LDPE عمدتا در استخرهای کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرند به این ترتیب که ژئوممبرانهای LDPE در استخر های کشاورزی که گوشه های تیز بیشتری دارند و یا اختلاف دمای شب و روز زیادی دارند مورد استفاده قرار گرفته و ژئوممبران HDPE در استخر های با زاویه های کندتر مصرف میشوند .
1-2- استفاده از ژئوممبران HDPE در مخازن ذخیره آب کشاورزی
ژئوممبران های VLDPE که عمدتا با نام های تجاری Tunnel liner شناخته میشوند در آب بندی و عایق رطوبتی تونلها استفاده میشوند .علت عدم استفاده از ژئوممبران های پلی اتیلنی در پروژه های ساختمانی ضریب انبساط حرارتی بسیار زیاد این نوع پلیمر می باشد به شکلی که اگر درهنگام بتن ریزی دما از زمان نصب بالاتر باشد مقدار زیادی چین و چروک روی ژئوممبران در اثر افزایش طول انبساطی مشهود خواهد بود. این چروک ها تحت اثر وزن بتن دچار جمع شدگی شده که پس از اتمام بتن ریزی و با کاهش دما دچار تنش بسیار زیادی خواهند شد . چین و چروک انبساطی در اثر تغییرات دما روی ژئوممبران HDPE
1-3- پی وی سی(PVC): پی وی سی که مخفف پلی ونیل کراید می باشد مناسب ترین ژئوممبران جهت استفاده در گودهای ساختمانی می باشد. شاخص نرمی (flexibility) بسیار مناسب، مشخصات فنی و مقاومت در برابر سوراخ شدگی این پلیمر باعث شده بیشترین مقدار مصرف را در سازه های زیر زمینی داشته باشد. ورق های ژئوممبران PVC معمولا در رول های با عرض 2 متر)جهت سهولت نصب در سطوح قائم( تولید گردیده و مطابق آیین نامه ها ضخامت حداقل معادل 2 میلیمتر جهت استفاده در آب بندی پی سازه ها مورد نیاز می باشد.
شرکت سدآب اولین ارائه دهنده محصولات تخصصی آب بندی در کشور می باشد. پروژه های عظیم کشور زیر نظر این مجموعه راه اندازی شده اند که می توانید در قسمت پروژه ها آنها را مطالعه نمایید.
با ما تماس بگیرید
استفاده از ژئوممبران PVC در پی سازه ها
پلی پروپپلین (PP): این نوع از ژئوممبران ها هم به لحاظ مشخصات فنی و هم به لحاظ شاخص نرمی جهت استفاده در سازه های زیر زمینی بسیار مناسب است ولی به دلیل قیمت بسیار زیاد آنها معمولا در پروژه های خاص مورد استفاده قرار میگیرند
ای پی دی ام (EPDM): واژه EPDM مخفف Ethylene propylene diene monomer بوده که عمده مصرف آن در کفی کفشها، واشرها، و لاستیک اتومبیل می باشد. مقاومت کم نظیر این پلیمر در برابر سایش باعث شده این نوع ژئوممبران ها نیز در پروژه های خاص مورد استفاده قرار گیرند .
آب بندهای غشائی و عایق های رطوبتی پایه قیری نیز معمولا با یک لایه ژئو تکستایل نبافته به عنوان نگهدارنده به صورت سرد به پروژه ها حمل و پس از گرم شدن به صورت چسبنده مورد استفاده قرار میگیرد .
ملاحظات طراحی استفاده از ممبرانها :
- در پی سازه های پیچیده قابلیت استفاده ندارند .پی سازه هایی که شامل شمع ، شکستگیهای متعدد و…
- ضخامت و کیفیت این مصالح در طرح ارائه شده از اهمیت زیادی برخوردار است .
- این مصالح نیاز به بستر سازی خوبی دارند .
- درهنگام اجرای این مصالح سطح باید عاری از هرگونه روان آب باشد .
انواع پلیمرها و فناوری نانو
ابتدا به معرفی پلیمر و منابع دسترسی یا تولید آن و همچنین مواد لاتکس، اکریلیک و سیلیکونات میپردازیم:
- مونومر چیست؟ مولکولهای واحدی هستند که از پیوستن آنها در حجم، طول، عرض و ارتفاع پلیمر تشکیل میگردد. این تبدیل یا در چرخه طبیعت رخ میدهد و یا اینکه توسط منایع شیمیائی و در ابعاد بسیار گسترده و انواع صنایع تولید میگردد.
الف) پلیمر طبیعی: منابع بسیار زیادی در طبیعت منشا تولید پلیمرها از منابع DNA, RNA وجود دارند که در چرخه طبیعت دائم در حال رشد و تکثیر می باشند، تار عنکبوت یا سمغ درخت پالم نمونهای از این دسته هستند.
ب) پلیمر مصنوعی: آمیزهای از مواد کربن، اکسیژن، هیدروژن، نیتروژن، سولفور، کلر، فلور، فسفر و سیلیکن بوده که در این چرخه مونومرها نقش بسیار مهمی را در نوع تولید پلیمر مصنوعی ایفا میکند. بطور کلی از ترکیب شیمیائی ایزوسیانات و هر نوع از دسته مواد پلیالها و در اثر واکنش پلیمریزاسیون انواع پلیمرها تولید میگردد، پلیاورتانها مواد شیمیائی هستند که از واکنش پلیالها و ایزوسیاناتها ساخته میشوند و همچنین پلیاتیلن از واکنش مونومر اتیلن و پلیپروپیلین از مونومر پروپیلین تشکیل شدهاند.
- لاتکس چیست: پراکندگی پایدار( امولوسیون) ذرات بسیار ریز پلیمرهای طبیعی به شکل مایع بوده که میتواند در آب حل گردد. گیاه پالم و یا کائوچو منابع اصلی تولید لاتکس در طبیعت هستند، از این محصول در صنایع مختلف از جمله صنایع ساختمانی و در متریالهایی که خاصیت کشسانی نیاز دارند استفاده میگردد.

- اکریلیک چیست؟ نوعی رنگ شیمیائی با درخشندگی، چسبندگی بسیار عالی، دوام بالا، اتعطافپذیری که حلال در آب و یا مواد نفتی بوده و در زمان بسیار کوتاهی به گیرایش رسیده و سختی و پایداری خود را کامل میکند.
- سیلیکونات چیست؟ موادی هستند که با ترکیب و یا پتنتهاو فورمولازیسیون متفاوت از اکسیژن، کلسیم و سیلیس تشکیل شده و در آب بندی سطوح یا تولید مصالح ساختمانی و همچنین مواد عایق ضد حریق استفاده میگردند.
پلیمر و صنعت آببندی در ساختمان:
صنعت پلیمر حدود نیم قرن است که راه خود را به عمران و مصالح ساختمانی باز نموده و از ابتدا تا کنون با تغییرات بسیار جای مهمی را برای خود تثبیت نموده است. فاصله علمی کشورهای پیشرفته با کشورهای در حال توسعه و یا جهان سوم در تصاحب فناوریهای پیشرفته و همچنین قوائد و آئینامههای معرفی لیست محصولات دارای استانداردهای لازم توسط مرجعی موثق، جهت بهرهبرداری مخاطبین بسیار زیاد و متفاوت هستند.
کنترل کیفیت در نوع تست و آزمونهای لازم(ASTM) مبنای معرفی میزان کیفیت مقاومتهای شیمیایی، فیزیکی، مکانیکی و پایداری محصولات جوامع جهانی خصوصا جوامع پیشرفته میباشد، همین امر تولید کننده محصولات صنعتی را موظف مینماید که به منظور حضور در بازار رقابت با تمرکز برR&D متمرکز و فعال نسبت به ارتقاء کیفیت استانداردها، تمهیدات رشد و توسعه را در اولویت فعالیت خود قرار دهند. این عامل باعث شده است محصولات صنعت پلیمر در جوامع پیشرفته در بازار جهانی با اختلافات بسیار زیاد خود را مطرح نمایند. قیاس جدول آزمون محصولات تولید شده صنعت آببندی و عایق رطوبتی در کشورهای کانادا، امریکا با محصولات GreenSeal مالزی میتواند گواه توانمندی این برند آسیایی در عرصه جهانی باشد. (جهت کسب اطلاعات فنی بیشتر با دفتر فنی شرکت فناوران سدآب تماس حاصل فرمایید). فناوری پلیمر در صنعت آببندی Waterproofing بسیار حائز اهمیت مییاشد، زیرا تنها بخشی است که جای کمترین درصد خطا را نمیتواند داشته باشد( اهمیت عایق رطوبتی صددرصد و پایداری در مدت طولانی) .
کلیه مواد آب بند پلیمری موجود در جهان بر پایه مواد تعریف شده فوقالذکر تهیه میگردند، البته اقلیم و منابع طبیعی در کیفیت تولیدات هر کشور نقش مهمی را دارند. بطور مثال کشور مالزی اولین منابع درختان پالم در دنیا را دارا میباشد و به همین دلیل یکی از بزرگترین صنایع پیشرفته تولید لاتکس و پلیمر طبیعی در دنیاست بوده و همین امر سبب شده است در صنایع زیر مجموعه پیشرفت چشمگیری داشته باشد.
باید توجه داشته باشید هر پلیمری دارای خواص استاندارد نبوده و بنابر این کیفیت محصولات تولیدی این صنعت با کیفیت منفاوت در دنیا ارائه میگردد. بعضی مواقع عدم اطلاعات علمی و فنی مخاطبین را گمراه مینماید. بیشترین محصولاتی که بعنوان نانو در بازار مصالح ساختمانی عرضه میگردند فاقد کوچکترین فناوری نانو بکار رفته در آن محصول میباشند. رنگهای اکریلیک بر پایه آب دارای خواص منحصر به فرد خود بوده ولی این محصول ذاتا دارای فناوری نانو و یا خواص آنتی یو وی نیست، اما از این نوع محصولات در بازار ساختمان یا به علت عدم اطلاعات فنی و یا سود جوئی ناسالم رقابت در بازار استفادههای نامتعارف گردیده است.
شرکت فناوران سدآب در ارائه پیشرفتهترین محصولات پلیمیری طبیعی و صنعتی آببند و عایق رطوبتی نانو در زیر گروههای قیرهای پلیاورتان پایه نفتی و پایه آب Greenseal 5000, Greenseal 6000، انواع پلیمرهای لاتکس و اکریلیک Greenseal Polydek,G reenseal 108 ، Greenseal flexible 201, 202, ، و سایر محصولات پلیمری تزریقی و پوشش غشائی سرد و گرم اجرا با تخصصهای کاریری مقاطع که بیش از 40 محصول میباشند میتواند بهترین مرجع فنی و علمی تامین متریال مورد نظر شما باشد.
GREENSEAL– MWR40 سیلیکوناتی است بی رنگ و دافع آب که به سطح مصالح ساختمانی معدنی خواص آببندی میدهد.
MWR-40 تنها محصول با فناوری نانو و خواص ANTI UV در محصولات گرین سیل بوده که از فناوری نانو در آن استفاده شده است. اساسا و طبق دستورالعملهای ابلاغی، محصولات تولید شده در این نوع فناوری صرفا در سطوح عمودی و دیوارهها میبایستی استفاده گردند و همچنین تذکرات لازم در عدم استفاده آن در سطوح افقی تاکید شده است.
خدمات دیگر شرکت سداب: آب بندی بتن و عایق رطوبتی بتن
نتیجه گیری
استفاده از فناوریهای نوین میتواند کلیه دغدغههای مخاطبین در انتخاب نوع محصول و روش اجرای آببندی و عایق رطوبتی مورد نیاز را تامین نمایند. نکته مهم و کلیدی این انتخاب، آگاهی بر اطلاعات و مشخصات فنی نوع محصول در تعاریف کاربردی و روش اجرائی نسبت به پیش نیاز امنیت پایداری در حفظ منابع سرمایه و کیفیت بهرهبردار میباشد.
همواره شعار شرکت فناوران سدآب با نمایندگی Greenseal مالزی تفکر در طراحی، پیش نیاز پایداری بوده است.