آثار مخرب رطوبت بر سلامت و بهداشت ساختمان

آثار مخرب رطوبت بر سلامت و بهداشت ساختمان امری مهم در سلامت ساختمان و نیز سلامت افراد که در جهت کنترل ، هدایت آب و رطوبت از فضاهای خیس و مرطوب خانه اقدامی لازم است. اگر آب و رطوبت به یک نفوذ در هر قسمت از سازه و ساختمان تبدیل شود، باید آب‌بندی و تهویه کافی فراهم شود. بتن، سیمان، چوب یا هر نوع مصالحی که برای پی و شالوده استفاده می شود همه دارای تراوایی رطوبت هستند، به این معنی که آنها آب را جذب می کنند و اجازه می دهند از طریق آنها موئینگی کند. این بیشتر از طریق عمل مویرگی است که آب می تواند به فضاهای بسیار کوچک منتقل شود.

به همین دلیل ضروری است که ابتدا زهکشی فونداسیون و آب‌بندی، پوشش‌های غشائی و انحراف دهنده آب از سطوح  به درستی اجرا شود. این کار را می توان با دور نگه داشتن آب از فونداسیون و جلوگیری از رطوبت در فضای خیس، زیرزمین‌ها و ترازهای زیر زیر هم سطح و طبقات انجام داد.
ما یک راه حل قابل اعتماد برای برنامه شما خواهیم داشت.

آیا خانه شما بوی کپک می دهد؟ کپک و باکتری را مشاهده می‌کنید؟ اینها نشانه هایی از نفوذ رطوبت است، که می تواند باعث ایجاد مشکلات جدی در سلامتی بهره‌بردار شود و ساختار ساختمان را از داخل به خارج از بین ببرد. کپک همچنین می تواند در داخل سازه‌های ساختمانی با تهویه ضعیف رشد کند. این ممکن است بسیار خطرناک باشد زیرا ممکن است در حالی که وقت خود را در خانه خود می گذرانید متوجه این خطر نباشید.

نفوذ آب در سقف خانهآثار میکروبی رطوبت بر مصالح ساختمانی

پوسیدگی خشک به پوسیدگی ناشی از گونه خاصی از قارچ‌ها گفته می‌شود که سبب کاهش تراکم و پایداری بخشی از مصالح ساختمانی از جمله چوب را هضم می کند. هنگامی که پوسیدگی خشک در محیط زندگی شما رویت شد، توجه فوری و رفع نقص به شما توصیه می شود! وقتی آسیب پوسیدگی خشک کشف شد، ما راه حل های ماندگاری برای تعمیر طولانی مدت داریم که توسط صنعت علم ساختمان اثبات شده است. البته شایان ذکر است که پیشگیری بهتر از درمان خواهد بود و شما می توانید از ابتدا با انجام تمهیدات استاندارد سازی کنترل رطوبت از بروز این پدیده مزمن جلوگیری نمایید.

شرکت فناوران سدآب

گاز سمی رادون با نام مخفف (RN)

آیا کیفیت پاکیزگی بهداشتی هوای خانه خود را آزمایش کرده اید؟ آیا می‌دانید رادون یک نوع گاز رادیو اکتیو طبیعی نفوذی سرطان زاست که  بدون بو، رنگ و غیر قابل رویت می باشد. روش آزمون برای تعیین نفوذ رطوبت و در نتیجه میزان بخار آب هر نوع ماده ساختمانی، روش‌های آزمایش استاندارد ASTM E96 برای تولید و انتقال بخار آب انواع مواد در محیط است.

موضوع قابل بحث ما در این مقاله، بازدارنده‌های انتقال رطوبت بر مصالح ساختمانی است که نقش مهمی در مدیریت رطوبت و در نتیجه بخارهای سمی حاصله خواهند داشت. چه بخواهیم و چه نخواهیم، رطوبت به صورت انتشار بخار آب و حمل و نقل هوای مرطوب یک نیروی طبیعی است و تهدیدی مداوم برای یکپارچگی سازه و بازده حرارتی ساختمان‌ها است. بخار آب به طور طبیعی از طریق مواد ساختمانی نفوذ پذیر از مناطق دارای فشار بالا به مناطق با فشار کم منتقل می‌شود.

نقش گاز سمی رادون در سلامت ساختمان 

به عنوان مثال، در فصل سرما و در مناطق دارای هوای سرد، اختلاف دما بیرون با بخارگرم داخلی از طریق دیوار‌های ساختمان به فضای بیرونی سردتر و خشک تر منتقل می‌گردد. در این فرآیند، بخار متراکم ‌شده و رطوبت را در حفره دیواره محبوس می‌کند، بوجود آمدن این فرایند به مانند کاتالیزوری است که در نهایت می تواند امنیت و پایداری ساختمان را به خطر اندازد.

گاز سمی رادون با نام مخفف (RN)

قرار گرفتن مصالح ساختمانی با طراوایی بالا در معرض رطوبت به مدت طولانی می‌تواند بازده حرارتی عایق ساختمان را کاهش دهد. در نهایت رطوبت می تواند باعث پوسیدگی اجزای ساختمانی مبتنی بر انواع مصالح و خصوصاً خوردگی اعضای سازه‌های فولادی شود. از همه مهمتر، وجود رطوبت محبوس شده می‌تواند رشد کپک را به سرعت گسترش داده و کپک‌ها و باکتری ها با استفاده از مواد پایه سلولزی، مانند چوب و تخته،گچ روکش کاغذی را به عنوان منبع غذایی تحریک کند.

هاگ‌های کپک زده درون حفره‌های دیواره و سایر سطوح نیز می‌توانند در هوا منتقل شوند و باعث ایجاد بیماری‌های ریوی و تنفسی در ساکنان ساختمان شوند. پس بنابر این ایجاد و ماندگاری رطوبت، انتقال بخار حاصله از منابع رطوبتی در منافذ مصالح ساختمانی غیر مسلح به آب‌بندی و عایق رطوبتی استاندارد و پتانسیل آسیب بیماری زای انتقال بخار آب در محیط زندگی، چیزی نیست که برای سلامت و بهداشت جامعه نادیده گرفته شود.

نقش گاز سمی رادون در سلامت ساختمان 

بازدارنده ایجاد رطوبت در ساختمان

متخصصان ساختمان در تدوین آئینامه‌های ساخت می‌توانند با در نظر گرفتن استانداردهای موثر مدیریت رطوبت، بخار حاصله از رطوبت و در نهایت بهداشت ساختمان، در جلوگیری از چنین مشکلاتی تلاش کنند. اولین قدم بسیار مهم شامل ایجاد یک بازدارنده ایجاد رطوبت، کنترل رطوبت موجود( عایق رطوبتی و آب‌بندی مصالح ساختمانی) جهت جلوگیری از نفوذ رطوبت در انواع مصالح ساختمانی و در نهایت تهویه مناسب بخار تولید شده در محیط ساختمان است.

بازدارنده ایجاد رطوبت در ساختمان

نقش آب‌بندی و باز دارنده‌های تولید بخارات سمی از رطوبت موجود در هوا(رادون)

هدف اصلی یک بازدارنده بخار جلوگیری از تولید و نفوذ رطوبت و جریان بخار رطوبت از طریق سطوح همجوار و همچنین محافظت از کل ساختمان در برابر آسیب آب و رطوبت است، زیرا بسیاری از اجزای نهائی نازک کاری سطوح و دیواره‌های حائل نفوذ پذیر  و دارای تراوایی آب هستند. علاوه بر این، یک سیستم تهویه بخار که به درستی تهیه و نصب شده است نیز می تواند به عنوان یک مانع  تولید رطوبت هوای داخلی عمل کند و باعث شود هوا برای انتقال رطوبت به داخل حفره‌های مصالح ساختمانی خصوصاً در فصل زمستان کاهش یابد.

مواد بازدارنده تولید بخار بر حسب پرم درجه بندی می‌شوند، واحد اندازه گیری نفوذ بخار آب گرم بر متر است. روش آزمون برای تعیین نفوذ بخار آب هر نوع ماده ساختمانی، روشهای آزمایش استاندارد ASTM E96 برای انتقال بخار آب در مواد است.

این روش انتشار را با استفاده از دو روش ممکن اندازه گیری می‌کند: روش جام خشک، که به آن روش A یا روش خشک کن نیز می‌گویند و روش جام مرطوب، که به آن روش B یا روش آب نیز گفته می‌شود. درجه بندی پرم برای یک ماده معادل تعداد دانه‌های بخار آب است (7000 دانه = 1 پوند) که در یک ساعت اختلاف فشار بخار بین دو طرف ماده برابر با 1 فوت مربع از ماده عبور کند. اینچ جیوه (0.4 psi). بنابراین، هرچه درجه پرم پایین‌تر باشد، در جلوگیری از انتقال رطوبت موفقیت بیشتری کسب می‌کند.

نقش آب‌بندی و باز دارنده‌های تولید بخارات سمی از رطوبت موجود در هوا(رادون)

بازدارنده بخار در سلامت ساختمان

در کل جامعه ساختمان، بازدارنده‌های بخار اغلب با اصطلاح “مانع بخار” ، هر ماده‌ای که از انتقال بخار آب از طریق دیوارها، سقف ها و کف ها جلوگیری می‌کند، به جای یکدیگر استفاده می‌شوند. با این حال، این تا حدودی یک اصطلاح نادرست است، زیرا بیشتر موادی که از آنها به عنوان مانع بخار یاد می شود، امکان انتقال بخار را فراهم می‌کند. حتی انواع پلیمره و پلی‌اتیلن 6 میلی متری، یکی از متداول ترین مواد مانع عبور بخار است که دارای درجه 0/0 perm است و بنابر این می‌توان علیرغم نفوذ پذیری بسیار کم، بازدارنده بخار محسوب شود.

بازدارنده بخار در سلامت ساختمان

قوانین بین المللی ساختمان

قوانین 2007 کد بین المللی مسکونی 2006 (IRC) یک سیستم جدید رتبه بندی برای بازدارنده‌های بخار با توجه به نفوذ آنها فراهم کرده است:

کلاس 1 ) موادی را پوشش می‌دهد که اغلب به عنوان مانع بخار شناخته می‌شوند. این بازدارنده‎‌های بخار دارای سطح نفوذ 1/0 پرم یا کمتر بوده و نفوذ ناپذیر محسوب می‌شوند.

قوانین بین المللی ساختمان - کلاس 1

به عنوان مثال می‌توان به پلیمرهای اصلاح شده، پلی اتیلن، شیشه، ورق فلز، غلاف عایق فویل و ورق آلومینیوم بدون سوراخ اشاره کرد.

کلاس2) بازدارنده‌های بخار کلاس 2 دارای سطح نفوذی بین 0/1 پرم تا 1 پرم هستند و نیمه نفوذناپذیر محسوب می‌شوند. به عنوان مثال می توان به پلی استایرن منبسط نشده، کاغذ کرافت با روکش الیاف و پلی ایزوسیانورات با روکش عایق و روکش عایق بتانه الیاف شیشه اشاره کرد.

کلاس 3) بازدارنده‌های بخار کلاس 3 دارای درجه نفوذی بین 1 پرم و 10 پرم هستند و نیمه تراوا محسوب می‌شوند. این کلاس شامل بیشتر رنگهای لاتکس روی صفحه گچ ، کاغذ ساختمانی و تخته سه لا است.

ماده‌هایی با درجه نفوذ بیش از 10 پرم، مواد نفوذپذیر تلقی شود. دسته بندی‌ فوق، انتخاب عایق رطوبتی و مواد آب بندی تخصصی مناسب پروژه خاص را برای متخصصین و طراحان ساختمان آسان می‌کند.

جهت دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان مجرب فناوران سدآب ، تماس حاصل فرمایید.

021-22908525021-22271941

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!