آشنایی با روان کننده بتن و انواع آن

در این مقاله از وبسایت سدآب قصد داریم تا به صورت کاربردی در مورد روان کننده بتن صحبت کنیم و به کسب اطلاعاتی در این زمینه بپردازیم. در ادامه این نوشته به صورت کلی به بررسی مواردی نظیر چیستی این محصول، کاربرد های آن، مزایا و معایب آن و مواردی از این دست اشاره خواهیم کرد.

این محصول در واقع یکی از کاربردی ترین اجزای پروژه های ساختمان سازی به حساب می آید که با استفاده از آن فرایند بتن ریزی بهینه تر و آسان تر پیش خواهد رفت. از این رو لازم است تا در پروژه های مختلف، از روان کننده ها استفاده شود تا نتیجه نهایی پروژه نیز در بهترین حالت خود قرار گیرد.

روان کننده بتن چیست؟

به یک ماده شیمایی که باعث می شود تا بتن به شکل بهتری منافذ محل مد نظر را پر کند،  روان کننده بتن گفته میشود. این ماده بعد از اضافه شدن به بتن باعث می شود تا عدد اسلامپ افزایش پیدا کند و از طرف دیگر میزان آب بتن کاهش یابد  و از این رو بتن هنگامی که مورد استفاده قرار می گیرد به واسطه حالت روان تری که پیدا کرده است به راحتی تمامی خلل و فرج های بخش مد نظر را پوشش می دهد.

کاربرد روان کننده بتن چیست؟

نام دیگر این محصول کاهنده آب است. کاربردش به گونه ای است که باعث می شود تا بعد از استفاده کارایی بتن و عملکرد آن بهتر شود و در واقع با صرفه جویی در میزان مصرف سیمان بتوان از بتن خوبی بهره مند شد.

همان طور که از نام این محصول مشخص است وظیفه روان کردن بتن را دارد و این روان شدن در عملکرد بتن می تواند بسیار تاثیر گذار باشد. زیرا اگر به اندازه مناسبی روان باشد باعث خواهد شد تا شکل پذیری بهتری داشته باشد و همچنین به خوبی تمامی منافذ لازم را پر کند. همچنین بتنی که با روان کننده ترکیب می شود نسبت به بتنی که با مقادیر مناسب آب و سیمان ساخته می شود بسیار مقاوم تر است و از این رو به خوبی می تواند در ایمن سازی سازه موثر باشد.

بررسی مزایا روان کننده بتن

هر محصولی دارای یک سری از مزایا و یا معایب است. در این بخش از مقاله قصد داریم تا برای شما در مورد مزایا و معایب روان کننده بتن صحبت کنیم و در رابطه با هر کدام یک لیست را در اختیارتان قرار دهیم.

مزایا روان کننده بتن عبارتند از:

  • بهبود ویژگی های مکانیکی بتن
  • بهبود مقاومت بتن در برابر تنش ها
  • بهبود پایداری بتن
  • بالا بردن توان بتن در برابر خشک شدگی
  • بالا بردن توان بتن در برابر ذوب شدگی
  • بالا بردن توان بتن در برابر رطوبت
  • بالا بردن توان بتن در برابر یخ بندان
  • کاهنده مصرف سیمان و آب
  • افزودن قابلیت نفود ناپذیری به بتن
  • کاهش دهنده تخلخل بتن

معایب روان کننده بتن عبارتند از:

  • در صورت استفاده بیش از حد، بتن دچار از هم گسیختگی شود
  • در صورت استفاده بیش از حد باعث خواهد شد تا بتن دیر اثر کند

انواع روان کننده بتن

در این بخش قصد داریم تا به بررسی انواع این محصول بپردازیم و در رابطه با هر کدام اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم. به صورت کلی بر اساس دسته بندی هایی که صورت گرفته است این محصول را در سه نسل دسته بندی می کنند که ما هر کدام را برای شما شرح خواهیم داد.

نسل اول، روان کننده ها

محصولاتی که در این نسل تولید و عرضه می شوند ساختارشان بر اساس مونومرهای لیگنوسولفونات است. در واقع این ماده دارای خاصیتی است که باعث می شود تا آب مصرف شده در بتن به مقدار قابل توجهی کاهش پیدا کند. نکته ای که در رابطه با این نسل وجود دارد این است که در برخی از منابع به آن دیرگیر نیز گفته می شود.

نسل دوم، فوق روان کننده ها

همان طور که از نام این سری مشخص است دارای خاصیت شدید تری در رابطه با روان کردن بتن است. استفاده از این مدل در هر شرایطی پیشنهاد نمی شود و استفاده از آن نیاز به تجربه کافی در این زمینه دارد، زیرا اگر به صورت مناسب به کار گرفته نشود می تواند در کوتاه ترین زمان ممکن باعث خرابی بتن شود. البته لازم است تا بدانید به صورت کلی استفاده از این محصول در بلند مدت باعث خواهد شد تا بتن ناپایدار شود و عمده خواص خود را از دست بدهد، بنابراین به صورت خلاصه استفاده مداوم از این محصول پیشنهاد نمی شود.

نسل سوم، ابر روان کننده ها

محصولاتی که در این سری قرار می گیرند بر اساس پلی کربوکسیلات تولید می شوند. نکته ای که باعث شده تا این محصولات خیلی سریع در بازار مشتری پیدا کنند قیمت مقرون به صرفه و مناسبی است که دارند. این محصول به واسطه ساختاری که دارد باعث می شود تا همه خواص یک روان کننده را به صورت یکجا داشته باشید.

خلاصه مطلب

روان کننده های بتن یکی از محصولات پر کاربرد صنایع ساختمان سازی به حساب می آیند و باعث می شوند تا بتن کارایی بیشتری داشته باشد و بهتر بتوان از خواص آن بهره مند شد. همان طور که در متن پی بردیم استفاده از این ماده شیمیایی نیاز به تخصص و تجربه کافی دارد و یا اگر نه باعث خواهد شد تا بتن از بین برود و ضرر های مختلفی به بار آید. همان طور که مطالعه کردید، این ماده دارای مدل های مختلفی بود که هر کدام از آنها دارای یک سری از خواص مرتبط با خود بودند و شما باید به عنوان کارشناس تصمیم بگیرید که کدام مورد برای شما مناسب تر است. همچنین می توانید برای کسب مشاوره در این زمینه و یا در زمینه عایق رطوبتی بتن از طریق راه های ارتباطی موجود در سایت با کارشناسان ما در سدآب تماس بگیرید.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!