عدم توجه به اهمیت بکارگیری تخصص در نوع و روش آب بندی فضاهای خیس و مرطوب در زمان مطالعات و ساخت
مشکلات و خسارات ناشی ازنشت آب و رطوبت در زمان بهره برداری
بخش اول: فقدان مرجع جامع و موثق مقررات
فقدان آئین نامه های جامع و کامل در ارائه دستورالعمل ها، دیتایل و روش های آب بندی ابنیه، تاسیسات مکانیکال، الکتریکال، عدم رعایت توالی مراحل اجرائی سبب آسیب و خسارت در زمان بهره برداری می گردند.
همانطور که مطلع هستید، مقررارت و آئین نامه های ملی ساختمان در ارائه مباحث به کلیات پرداخته و تا کنون نسبت به تهیه استانداردهای لازم تمامی مراحل ساخت و بهره برداری شامل: درجه بندی اهمیت، طبقه بندی جزئیات، شیوه انتخاب، جداول تایید مصالح بر اساس استانداردهای فنی، روش و دستورالعمل های اجرائی و سایر موضوعات اقدام مبسوت و تعیین کننده ای انجام نداده است. عدم وجود آئینامه ها از سوی یک مرجع موثق در تمامی ابعاد تهیه متریال و دستورالعمل های اجرائی، منجر می شود مراحل طراحی و ساخت بر اساس اطلاعات و مشاوره های هر پروژه سلیقه ای انتخاب و به اجرا گذاشته شود. رشد و توسعه جوامع، نیاز به تامین کلیه ابعاد در فضاهای محدود و استفاده بهینه از زمین، تغییر نگرش و خواسته در کاربری ها، مدرن سازی، طراحی و ایجاد فضاهای خاص از یک سو، فقدان اطلاعات به روز در حوزه فناوری های نوین و همچنین نبود شرایط انجام تعاملات سازنده به منظور الگو برداری از جوامع پیشرفته از سوی دیگر، زمینه ساز خطاهایی میشود که سبب دوباره کاری های تحمیلی در مرحله ساخت و یا هزینه های تعمیر و نگهداری دوره ای در حین بهره برداری می گردند. طبق اخبار و گزارشات موجود در طی دو دهه گذشته شاهد انجام زیرساخت هایی بوده ایم که به دلایلی از جمله موارد ذکر شده فوق خسارات مالی و جانی، زیست محیطی، اقتصادی، اجتماعی و… با صرف بودجه های بسیار سنگین از بیت المال در کشورمان بوده ایم. البته این نواقص و آسیب ها در بخش خصوصی نیز خسارات و هزینه های هنگفتی را تحمیل نموده است. قطعا با دگر اندیشی و رجوع به روش های علمی و فنی کشورهای پیشرفته و دارای فناوری، میتوان با تغییرات اساسی در مقررات ملی ساخت و تدوین آئینامه ها، منابع سرمایه های ملی را ازسوی ردیف بودجه های تعمیر و نگهداری به سوی سرمایه گذاری در جهت رشد و توسعه سوق داد. انشااله…
بخش دوم: آسیب شناسی از برداشت های میدانی
مطالعات مقدماتی و شرایط اقلیمی اهمیت ویژه ای در جانمائی و احداث سازه دارد. اهمیت و درجه بندی نوع بهره برداری یکی دیگر از موضوعات مهم مطالعات مقدماتی می باشد. چنانچه اهمیت احداث زیرساخت های درجه یک و مهم مانند راه و شهرسازی، سد سازی، تاسیسات صنعتی و پالایشگاهی، بنادر و کشتیرانی، نیروگاه های مولد نیرو و سایر موارد باشد بنا بر آئین نامه مقررات ملی و مبحث 21 پدافند غیر عامل کلیه پایدار سازی های استاندارد بایستی در ایجاد و ساخت این مراکز رعایت گردد. متاسفانه و بر اساس گزارشات تصویری میدانی از مرکز راه آهن، اسکله و بنادر، سازه های ملی و همچنین بخش خصوصی آسیب های بسیاری را کارشناسی و تحلیل نموده ایم. عدم توجه به شرایط اقلیم و مهمتر از آن پیش نیاز پایدار سازی در مراحل ساخت،خصوصا معظلات رطوبت در ایجاد تخریب های شیمیائی، فیزیکی و مکانیکی خسارات بی شماری را برپیکر زیر ساخت ها و سرمایه های ملی کشورمان ایجاد نموده است.شایان ذکر است طبق برآوردهای انجام گرفته هزینه های تعمیر و نگهداری این آسیب ها حدودا ده برابر هزینه های پایدار سازی مقدماتی برآورد شده، البته به این معقوله تلف شدن زمان و خارج شدن از خط تولید و یا ارائه خدمات جهت تعمیرات محاسبه نگردیده است.
بخش سوم: فقدان منابع در تشخیص متریال و مصالح دارای استانداردهای لازم
فقدان تخصیص ردیف بودجه مورد نیاز در مراکز تحقیقات علم و فناوری ، نظارتی، راه و شهر سازی، شیمیایی ساختمان و سایر سازمان ها و همچنین عدم امکان تهیه و ارائه استانداردهای تایید فنی بر اساس روش های آزمون (ASTM) جهانی برای انواع متریال و مصالح ساخت سبب گردیده است، کارفرمایان، مشاوران، شرکت های مهندسی و ساخت در حین انتخاب نوع متریال مورد نیاز مردد بوده و در نهایت روی به انجام روش های سنتی و یا مصالح نوین موجود در بازار که عموما فاقد تاییدیه های فنی بوده می نمایند. انتخاب نادرست نوع مواد آب بند و عدم پایداری بلند مدت خواص مورد نیاز در شرایط فنی، نوع اقلیم و کاریری سبب بلااثر شدن ماندگاری خواص عایق بندی گردیده و خسارت های بسیاری را در پی خواهد.
شرکت فناوران سدآب با اخذ نمایندگی از گرین سیل مالزی که یکی از مراکز تخصصی و علمی ارائه کننده راهکارهای آب بندی در جهان می باشد و همچنین الگوبرداری از تفکرات کشورهای پیشرفته، طی برگزاری کلاس های آموزشی توانسته است با ایجاد دفاتر مهندسی بعنوان ارائه دهنده دیتایل های تخصصی ابنیه، تاسیسات مکانیکال و الکتریکال در فضاهای خیس و مرطوب خود را به جامعه عمران معرفی نماید. شایان ذکر است ارائه روش های پیشنهادی ما در دو زمان حین ساخت و بهره برداری و با تکیه بر متریال های تخصصی متفاوت بوده و بر پنج اصل : 1- مشخصات فنی سازه و تاسیسات 2- نوع و شرایط کاربری 3- مقاومت و پایداری بلند مدت نوع متریال 4- تهیه و ارائه دیتایل های فنی ، روش و توالی اجرا 5- نظارت و کنترل کیفیت مدیریت می گردد. لذا با توجه به شرایط و نواقص ذکر شده و همچنین توانمندی های اعلام شده از سوی شرکت فناوران سدآب، شما میتوانید از خدمات این شرکت بعنوان مرجع تخصصی آب بندی فضاهای خیس و مرطوب در مراحل مطالعات و طراحی، ساخت و بهره برداری بهره مند شوید. با آرزوی افتخار همکاری در پروژه های شما
بدون دیدگاه