ایجاد مقاومت بالا برای قسمت های مختلف ساختمان از جمله اموری است که مهندسین ساخت ساختمان ها باید به آن توجه کنند. عوامل مختلفی بر روی مقاومت ساختان ها تاثیر گذار می باشد. نفوذ نم و رطوبت یکی از عواملی می باشد که بر روی این موضوع اثر گذار بوده و باعث کاهش مقاومت ساختمان ها خواهد شد. قسمت هایی چون دیوار ها، کف و سقف هر سازه ای می تواند در معرض نم و رطوبت قرار گرفته و استحکام و مقاومت آن را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. اما چاره کار در چیست و چگونه می توان از ایجاد مشکل برای چنین سازه هایی جلوگیری به عمل آورد؟ برای چنین مواردی می توان از راهکار هایی استفاده کرد. با مطالعه ی این مقاله می توانید اطلاعات دقیق و جامعی درباره ی روش های آب بندی سقف برای سازه ها بدست بیاورید. بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.
انواع روش های آب بندی سقف
عایق بندی و آب بندی سقف را می توان یکی از مهم ترین مسائل امنیتی هر سازه و ساختمانی برشمرد. سقف ها یکی از اجزای مهم ساختمانی می باشند که ممکن است هر از چند گاهی بر اثر بارش باران در معرض نم و رطوبت قرار بگیرند. به همین دلیل می توان گفت که بارش باران در صورتی که در ساختمان ها یک عامل جلوگیری کننده از نم و رطوبت وجود نداشته باشد، یک عامل مخربی برای آن به شمار خواهد آمد. بنابراین بعد از احداث ساختمان ها و سازه ها اولین قدمی که باید برای امنیت و ایجاد مقاومت در آن ها برداشت، آب بندی سقف می باشد.
عایق بندی سقف، اولین مرحله بعد از احداث هر سازه و ساختمانی است که مهم ترین مرحله به شمار می آید. انجام آب بندی سقف باعث می شود که سازه در برابر هر گونه عامل خارجی از خود مقاومت بالایی را نشان داده و در برابر نفوذ رطوبت، ظرفیت بالایی را از خود نشان دهد. اما قبل از آب بندی سقف باید به نکاتی توجه نمود.
نکاتی که برای عایق بندی سقف سازه رعایت شوند
استفاده از متود و متریال های با کیفیت و مرغوب، یکی از مواردی می باشد که در هنگام آب بندی سازه ها باید آن را در نظر گرفت و بهترین متریال را برای آب بندی سقف به کار برد.
هنگام آب بندی و عایق بندی سقف حتما باید به این مورد توجه شود که انجام هر کدام از مراحل به درستی و در مرحله ی خود انجام پذیرد. این موضوع به این معنی می باشد که در صورت بی توجهی به انجام مراحل آب بندی سقف، ساختمان در اثر گذر زمان دچار خسارت هایی خواهد شد.
نتیجه بی توجهی کردن به آب بندی
- نفوذ نم و رطوبت بر اثر نفوذ آب باران به داخل ساختمان ها و سازه ها پیامدهای منفی و اثرات جبران ناپذیری را به بار خواهد آورد.
- یکی از اثرات منفی بی توجهی کردن به آب بندی سقف سازه ها، ایجاد ظاهری نامتناسب می باشد. ظاهر نامتناسب در قالب پوسته پوسته شدن بر روی سقف نمود پیدا می کند و سقف را از حالت یک دست خود خارج می کند. همچنین بر اثر شوره زدگی و ایجاد باکتری و کپک ها ظاهری بد شکل عاید سازه ها خواهد شد که ممکن است ساکنین آن را مورد آزار و اذیت قرار دهد.
- دومین پیامدی که می توان برای بی توجهی به آب بندی سقف ساختمان ها از آن ها نام برد، ایجاد بوی نامطبوع و ناخوشایند می باشد. ایجاد شوره زدگی، تجمع باکتری ها و کپک ها باعث ایجاد چنین پیامد ناگواری خواهد شد.
- از بین رفتن مقامت و استحکام سازه ها و ساختمان ها یکی دیگر از پیامدهای منفی و ناگوار بی توجهی کردن به آب بندی و عایق بندی سقف سازه ها می باشند. نفوذ نم و رطوبت، باعث کاهش ظرفیت سازه ها و به دنبال آن مقاومت آن ها خواهد شد.
انوع روش های آب بندی سقف سازه ها ⇐
سقف سازه ها را می توان با روش ها و متود های مختلفی آب بندی کرد.
آب بندی سقف ساختمان در هنگام ساخت:
- روش اول آب بندی سقف ساختمان ها در هنگام ساخت آن ها یکی از روش ها و متودهای متداولی می باشد که برای عایق بندی سقف سازه ها کاربرد فراوانی دارد. همان طور که از نام این روش بر می آید، در این نوع اب بندی سقف، سازه ها در هنگام ساخت، آب بندی می شوند.
- استفاده از بتن های آماده ی آب بندی شده در این روش، یکی از متداول ترین و رایج ترین متودهایی می باشد که می توان از آن بهره مند شد. بتن های آب بندی شده از پیش ساخته شده در این نوع آب بندی سقف، یکی از اصلی ترین مصالح برای عایق بندی سقف می باشد.
آب بندی سقف ساختمان ها بعد از احداث سازه
آب بندی سقف ساختمان ها بعد از احداث سازه یکی دیگر از روش های آب بندی می باشد که می توان از آن بهره مند شد. عایق بندی سقف در روش دوم همان طور که از نام آن بر می آید با توجه به مصالح خاص آن بعد از ساخت و یا احداث سازه می باشد. مواد و مصالح مختلفی به این منظور توسط برند های مختلفی تولید و در بازار عرضه می شود که می توان آن ها را توجه به نوع سازه و امکانات پیش رو تهیه کرده و مورد استفاده قرار داد.
نتیجه گیری
امروزه ساختمان ها و سازه ها برای انواع و اقسام اهداف مختلفی ساخته شده و مورد استفاده صاحبان آن ها قرار می گیرند. اما صرف ساخت سازه برای ایجاد امنیت و استحکام آن کافی نبوده و ممکن است در اثر بی توجهی به برخی از مسائل صاحبان آن در آینده ی هر چه نزدیک تر خسارات جبران ناپذیری را تجربه کنند. از آن جایی که برخی از اجزای ساختمان، در معرض نم و رطوبت قرار دارند، بنابراین مراقبت های بعد از احداث برای چنین اجزایی لازم و از ضروریات می باشد. آب بندی سقف و دیگر اجزای ساختمانی، یکی از امور مهم و قابل توجهی است که صاحبان ساختمان ها باید به آن توجه لازم را نموده و تمامی نکات آن را به کار بندند.
بدون دیدگاه