یکی از مواردی که می توان برای مقاومت سازی و استحکام سازه ها و ساختمان ها مورد استفاده قرار داد، عایق بندی آن ها می باشد. عایق بندی انواع مختلفی دارد. یکی از انواع این عایق بندی ها، عایق بندی در برابر حرارت می باشد که انرژی داخلی ساختمان ها را حفظ نموده و مانع از هدر رفت انرژی از داخل آن می شود. عایق بندی رطوبتی و آب بندی نوع دیگری از عایق بندی های سازه ها و ساختمان ها می باشد که ساختمان را در برابر آب و رطوبت حفظ می کند. در هنگام ساخت هر سازه و ساختمانی باید انواع عایق بندی را در آن پیاسازی کرد.
در واقع عایق بندی حرارتی و رطوبتی و انجام آن ها در هر سازه ای ایمنی آن را افزوده و موجب مقاومت آن خواهد شد. در این مقاله به صورت اختصاصی، عایق بندی رطوبتی ساختمان ها را مورد بررسی قرار داده و اطلاعات مفید و جامعی را در اختیار شما قرار خواهیم داد. شما با مطالعه ی این مقاله به اطلاعات مفید و جامعی در خصوص انواع آب بندی و عایق بندی ساختمان ها دست پیدا خواهید کرد.
عایق بندی رطوبتی ساختمان ها
نم و رطوبت خود به تنهایی در صد بالایی از فرسوده سازی ساختمان ها را به دنبال خواهند داشت. بنابراین، توجه به مسئله ی رطوبت در ساختمان ها امری ضروری تلقی می شود. در صورت بی توجهی به این موضوع ساختمان و سازه دچار خسارت های جبران ناپذیری خواهد شد که هزینه های زیادی را برای صاحبان آن به دنبال خواهد داشت.
عایق رطوبتی یا آب بندی کردن سازه ها و ساختمان ها به اصطلاح برای ایجاد مانع برای نفوذ نم و رطوبت به داخل ساختمان ها به کار می رود. این فرایند را معمولا با استفاده از لایه های پوشش که دارای ترکیبات خاصی از مواد عایق می باشد انجام می دهند.
انواع عایق رطوبتی در ساختمان
عایق رطوبتی را می توان در گروه های مختلفی طبقه بندی کرد. عایق رطوبتی پشم سنگ ، پشم شیشه ، انواع ضد زنگ ها ، تیشو ، عایق های پیش ساخته ، درزبندها ، ماستیک ها و… از انواع روش های آب بندی سازه در برابر رطوبت می باشد که می توانند در برابر حرارت نیز عایق مناسبی به شمار روند.
عایق بندی رطوبتی را می توان بر مبناهای مختلفی تقسیم بندی کرد:
- انواع آب بندی و عایق رطوبتی بر اساس مواد تشکیل دهنده
- انواع آب بندی و عایق رطوبتی بر اساس شیوه اجرا
1. تقسیم بندی عایق رطوبتی بر اساس مواد تشکیل دهنده
عایق رطوبتی را می توان بر اساس مواد و متریال های به کار برده شده در آن ها تقسیم بندی نمود. این عایق ها معمولا بر پایه قیر، عایق های رطوبتی نانو پلیمر ترکیبی، عایق رطوبتی نانو پلیمری می باشند.
عایق های بر پایه ی قیر، نوع قدیمی و سنتی آب بندی می باشند که در گذشته از آن ها برای آب بندی و عایق بندی رطوبتی استفاده می کردند. عایق رطوبتی بر پایه نانو، نسل جدید عایق های رطوبتی می باشند که امروزه از آن ها استفاده های زیادی می شود. این عایق ها دارای ویژگی ها و امتیازات زیادی هستند. عایق های رطوبتی بر پایه نانو در برابر رطوبت مقاومت بالایی داشته و باعث رشد و تکثیر انواع قارچ ها و کپک ها نخواهند شد. اصطلاح آب گریز بودن را می توان برای این نوع عایق بندی ها به کارد. یکی دیگر از ویژگی های مثبت عایق بندی های رطوبتی نانو، مقاومت آن ها در برابر اشعه ی مضر آفتاب یو وی می باشد. همچنین نصب آسان و راحت یکی دیگر از امتیازاتی است که می توان برای این نوع عایق ها در نظر گرفت.
2. تقسیم بندی عایق رطوبتی بر اساس شیوه ساخت
در این نوع تقسیم بندی، عایق رطوبتی بر اساس روش سرد و گرم تقسیم بندی می شوند. در واقع عایق بندی به روش سرد و گرم، دو روش اجرای این عایق بندی ها می باشند.
عایق پشم شیشه
عایق پشم شیشه یکی از مصالح مورد استفاده برای عایق بندی در برابر رطوبت می باشد که در برابر حرارت نیز کارآیی بالایی دارد. عایق بندی در این روش به دو صورت انجام می پذیرد. در صورتی که با استفاده از جریان بخار یا هوا انجام شود رشته های کوتاهی حاصل خواهد شد. انسجام این رشته های کوتاه بسیار کم می باشد و دارای مقاومت پایین تری نیز می باشند. روش دوم این نوع عایق بندی ها بر اساس الیاف ممتد تهیه می شود. این الیاف ممتدبه وسیله چرخش سریع دوک چرخان کشیده شود. عایق بندی به این روش انسجام بالایی داشته و دارای مقاومت بسیار زیادی نیز می باشد.
انواع عایق رطوبتی پلیمری
عایق رطوبتی پلیمری یکی از انواع و اقسام عایق بندی رطوبتی می باشند. عایق رطوبتی سیمانی در این نوع دسته بندی قرار گرفته اند. برای افزایش چسبندگی این نوع عایق های رطوبتی از مواد پلیمری و مواد نانو استفاده می کنند. این محصولات در برابرفرسایش دارای مقاومت بسیار بالایی می باشند و می توان به وسیله ی آن ها ساختمان های مجاور دریا، رطوبت، استخر و مخازن آب را عایق بندی رطوبتی نمود.
البته در استفاده از این نوع عایق ها باید به این نکته توجه نمود که در مکان هایی که امکان ترک خوردگی وجود دارد، این نوع عایق بندی ها مناسب نمی باشند. یکی از مزایا و امتیازهایی که برای این نوع عایق بندی ها می توان در نظر گرفت این می باشد که این نوع عایق ها دارای انواع و اقسام رنگ ها می باشند و به همین سبب کارآیی بسیار بالایی برای زیباسازی شهر ها خواهند داشت.
عایق های رطوبتی بر پایه قیر
آب بندی و عایق رطوبتی بر پایه قیر، یکی دیگر از عایق هایی می باشد که برای جلوگیری از نفوذ آب مورد استفاده قرار می گیرند. این نوع عایق ها یک نوع ماده سنگین و سیاه بر پایه نفت می باشند. عایق های رطوبتی بر پایه قیر، دارای چسبندگی بسیار بالایی بوده و مقاومت بالایی نیز در برابر سرمازدگی دارند. علاوه بر این، مقاومت بالا در برابر یخبندان و نور خوشید، نمک ها، اسید ها و بازها یکی دیگر از مزایای این نوع آب بندی ها می باشد.
عایق های رطوبتی پیش ساخته
آب بندی و عایق رطوبتی پیش ساخته، نوع دیگری از عایق های رطوبتی می باشند که اخیرا بسیار مورد توجه عایق کاران قرار گرفته است. مواد تشکیل دهنده ی این نوع عایق حرارتی، قیر صنعتی ۷۰-۶۰ ، مواد اتکنیک پلی پروپلین که نوعی ماده پلیمری است، لایه ای از پلی استر نبافته، لایه ای از تیشوی مسلح شده با نخ، پودر تالک و… می باشد.
آب بندی و عایق رطوبتی پیش ساخته را می توان به دو دسته ی کلی عایق رطوبتی پیش ساخته پی و عایق رطوبتی پیش ساخته بام طبقه بندی کرد. عایق رطوبتی پیش ساخته پی مخصوص استفاده در پی ساختمان ها می باشند و عایق رطوبتی پیش ساخته بام مخصوص استفاده در سطوح خارجی ساختمان مانند استخر، بام، سرویس های بهداشتی، تونل ها و… هستند.
بدون دیدگاه