چسب آب بندی

ساختمان ها و هر سازه ای بعد از ساخت به طور حتم در معرض رطوبت قرار خواهند گرفت. بنابراین آب بند کردن قسمت هایی که چه به صورت دائم و چه به صورت موقت با نم و رطوبت در ارتباط می باشند، امری ضروری می باشد. به طور مثال، ساختمان های مسکونی نوعی سازه است که بعد از ساخت قسمت هایی چون کف، سقف، دیوار ها و روف گاردن آن ها، باید مورد آب بندی قرار بگیرند و یا استخر ها نوع دیگری از سازه ها محسوب می شوند که برای جلوگیری از نفوذ آب باید مورد آب بندی قرار بگیرند. از آن جا حجم بالایی از آب درون محفظه ی استخر قرار می یگرد، آب بندی استخر امری ضروری می باشد که در صورت بی توجهی به آن مشکلات بسیاری را برای صاحبان آن ها به وجود می آورد.در یان مقاله به بررسی چسب آب ندی و انواع آن می پردازیم.

 اما برای آب بندی از چه موادی می توان استفاده کرد؟

آب بندی مرحله ی مهمی است که بعد از ساخت هر سازه ای باید آن را اجرا کرد. اعمال مراحل آب بندی نیاز به دانش خاص و تکنیک هایی دارد که با توجه به اصول درست آن باید انجام شود.  برای آب بند کردن قسمت های مختلف هر سازه ای می توان از انواع و اقسام مواد موجود در بازار استفاده کرد. موادی چون مواد افزودنی حباب ساز، مواد افزودنی بتن کاهنده آب، مواد افزودنی کندگیر کننده، افزودنی تسریع کننده، افزودنی های معدنی خنثی و رنگ دانه ها، پوزولان ها، افزودنی های شبه سیمانی را می توان در این تقسیم بندی گنجاند. اما چسب آب بندی یکی از محصولات ساخته شده برای عایق کردن قسمت های مختلف ساختمان و سازه می باشد که ما در این مقاله به ارائه ی اطلاعاتی در باره ی آن خواهیم پرداخت. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.

چسب آب بندی


چسب آب بندی چیست؟

یکی از رایج ترین و متداول ترین موادی که می توان برای آب بندی قسمت های مختلفی از سازه ها به کار برد، چسب آب بندی می باشد. یکی از مهم ترین خصوصیات این محصول، رنگ شیری آن ها می باشد که بعد از خشک شدن به حالتی بی رنگ در می آیند. بنابراین بدون اینکه هیچ اثری از خود باقی بگذارند می توان چنین چسب های را برای آب بندی به کار برد. یکی از مزایایی که می توان برای این مواد بی رنگ نام برد عمیات بدون تخریبی آن ها می باشد. در واقع چسب های آب بند کننده را می توان جایگزین بسیار مناسبی برای قیر و عایق های سنتی دانست و آن ها به راحتی هر چه تمام بر روی سطوح مختلفی به کار برد.

چسب آب بند بر پایه رزین های آکریلیک بوده و با بهره ­گیری از تکنولوژی نانو ساخته شده است و بعد از اعمال آن بر روی هر سطحی، یک پیوند قوی با سازه ایجاد می کند. بنابراین چسب های آب بندی را بر روی هر سطحی می توان اجرا کرد. آهن و چوب نمونه هایی از این نوع سطوح می باشد که می توان به راحتی بر روی آن ها کار کرده و سطح مورد نظر را آب بندی کرد. این مواد قابلیت تحمل مناسبی داشته و می تواند تا دمای دمای ۷۵- الی ۳۵۰+ را تحمل کند. بنابراین گزینه ی مناسبی در تمامی فصول سرد و گرم سال می باشد. چسب های آب بند با محیط زیست سازگار بوده و هیچ گونه آسیبی به ان وارد نمی کنند.

همچنین مقاومت بالای آن ها در برابر مواد شوینده، اشعه UV و گاز CO2  امتیاز مثبتی برای آن ها به شمار می آید. علاوه بر این، چسب های آب بندی که برای سطوح مختلفی استفاده می شود، معطر و ضد باکتری، جلبک و خزه می باشند و اجازه رشد و تجمع این مواد را در سطح نمیدهد. این ماده فشار های مثبت و منفی را به راحتی تحمل کرده و به راحتی در مواردی مانند ایزولاسیون می توان آن ها را به کار گرفت. چسب آب بندی شیشه و چسب اب بنید کاشی دو نمونه از آب بند کننده های متداول  آب بند کننده ای می باشند که برای ایجاد عایق در شیشه و کاشی و درز های آن ها مورد استفاده قرار می گیرند.

چسب آب کننده شیشه و چسب آب کننده کاشی دارای چه مزایایی می باشد؟

همان طور که گفته شد، چسب های آب بند کننده، یکی از مصالحی می باشند که می توان آن ها را بعد از ساخت هر سازه ای برای قسمت های مختلفی چون کاشی و شیشه مورد استفاده قرار داد. از مزایای استفاده از این نوع آب بند ها می توان به موراد زیر اشاره کرد:

  • چسب آب بندیاین مواد آب بند کننده یکی از بهترین قابلیت ها را برای آب بندی داشته و قابل اجرا توسط قلمو و پیستوله می باشند.
  • چسب های آب بند کننده ای را که می توان برای کاشی ها و دیگر قسمت های ساختمان به کار برد، نیازی به سیمان کاری و ملات پلاستر پس از اجرا ندارند.
  • این چسب ها( چسب آب بندی کاشی و شیشه) ضخامت لایه ایزولاسیون را کاهش داده و محدودیت اجرایی در دیواره ها و ارتفاعات را ندارند.
  • یکی از مزایایی که می توان برای این چسب ها نام برد این است که این مواد به مرور زمان دچار تعرق و تورق لایه های آب بندی نمی شوند و می توان آن ها را با خیالی آسوده برای آب بند کردن سطوح مورد استفاده قرار داد.
  • این مواد آب بند کننده آسیب پذیری و سوراخ شدن لایه در مقابل تنش های طبیعی سازه را در پی نخواهند داشت.
  • کاهش هزینه های کارگری و مصالح یکی دیگر از مزایای چسب های آب بند می باشند.
  • این مواد قابلیت ترکیب با انواع رنگ های آکریلیک بر پایه آب را داشته و از آزمایشگاههای تحت نظر وزارت بهداشت جهت استفاده در مخازن آب شرب دارای تاییدیه می باشند.

مراحل اجرایی چسب آب کننده کاشی و چسب آب بند کننده شیشه

چسب های آب بند کننده را می توان بدون هیچ نوع محدودیتی بر روی سطوح مختلف به کار برد. اما از آن جا که موضوع مورد بررسی ما در این مقاله  سطوحی چون کاشی و شیشه می باشند، آب بندی این دو سطح و مراحل اجرای چسب آب بندی کاشی و چسب آب بندی شیشه را برایتان بازگو خواهیم کرد. برای اینکه بتوانید از این نوع مواد برای آب بندی بهره مند شویذ لازم است تا در ابتدا از محکم بودن سطح مورد نظرتان اطمینان حاصل فرمایید. اینکه در سطح کاشی های انتخاب شده، ترک و یا شکافی وجود نداشته باشند موضوع مهمی می باشد که باید به آن ها توجه لازم را نمایید و به دقت سطح کاشی را مورد بررسی قرار دهید.

 در مرحله بعد باید سطح مورد نظر را از هر آلودگی پاک کنید. چربی، گرد و غبار، مواد نفتی همچون روغن قالب و رنگهای روغنی، روکش قدیمی در این مبحث، از جمله آلودگی هایی می باشند که باید به روش های مختلفی پاک سازی شوند. بعد از انجام تمامی موارد گفته شده می توانید مواد آب بندی کاشی و اب بندی شیشه را متناسب با محل اجاییتان به کار برده و سطح مورد نظر را آب بندی نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *